Pre par godina na skijanju u Francuskoj u mestu Alpe D’Huez, skijali smo stazicom na kojoj se nalazila mala skakonica i pored skakonice dva velika banera sa natpisom “SKI JUMP PHOTO”. Zaleteli smo se pravo na nju a ispod nje se nalazio fotograf koji nas je slikao. Na zastavicama pored skakaonice stajao je i naziv sajta na kojem su se slike mogle pogledati i kupiti.

Po povratku u smeštaj otišli smo na taj sajt i u moru slika skijaša koji su slikani tog dana pronašli smo nas. Slike su bile skupe – od 18 do 70eur zavisno od izabranog formata za štampu, pa smo mi samo downloadovali naše male sličice-thumbnailove sa sve watermarkom da ih imamo za uspomenu (autor teksta se izvinjava autoru tih slika ovim putem).

Ono što mi se dopalo više od naših slika sa skakonice je bio taj biznis model koji sam video. Činilo mi se kao lepa i zabavna zarada bez preterano puno ulaganja.

Sam taj foto sajt i sam biznis su još uvek aktivni što znači da je poslovni model isplativ. Sajt možete posetiti na adresi Photo Breton – https://goo.gl/hUx6EQ

Sajt je po mojoj proceni još 2010 godine bio zastareo i loše dizajniran, danas je 2017 a na sajtu i dalje ništa nije promenjeno osim što svakog dana dodaje nove fotografije turista (ako se to može računati kao promena).

Pomislio sam da bismo mi to mogli bolje da odradimo. Da napravimo platformu za upload i prodaju slika turistima koju bismo ponudili fotografima(profesionalnim ili amaterskim) i lokalitetima širom sveta koji žele da zarađuju i na ovaj način. Platforma bi imala jedan centralni sajt, a takođe bi mogla da se doda kao plugin na sajt lokaliteta ili fotografa koji koristi našu aplikaciju ali ima sopstveni sajt. Posle ove inicijalne ideje pojavili su se pametni mobilni telefoni i aplikacije pa je i treći način prodaje došao u obzir.

Ovaj poslovni model uveliko postoji i funkcioniše. Najveći primer ove vrste poslovanja je: slikanje i prodavanje fotografija gostima prekookeanskih krstarica – cruisera. http://www.image.com/services Većina kompanija koje slikaju na cruiserima ne daje fiksnu platu svojim fotografima već procenat od prodaje fotograija. Ove kompanije ne ulažu u nova tehnička rešenja već je njihova glavna poslovna strategija – edukovanje fotografa na poljima komunikacije, prodaje i same fotografije.

Evo još nekoliko primera biznisa koji se ovime bave:

http://www.myskiphotos.com/
https://www.steamboat.com/plan-your-trip/services/on-mountain-photography
https://www.winterparkresort.com/things-to-do/activities/on-mountain-photography
https://www.aspensnowmass.com/plan-your-stay/winter-activities/on-mountain-photography

Rafting

http://westcoastactionphotos.com/
http://www.kokopelliraft.com/order-photos/
http://www.cottamsriogranderafting.com/rafting/photos
http://www.salmonriverraftingphotos.com/
Čak i rafting Tara ima prodaju fotografija. Takođe nemaju platformu već posle rafting spusta prodavci donesu snimljene fotografije i prodaju ih gostima kampa.

Biznis model bi bio sledeći:
Kreiranje platforme na kojoj fotografi mogu da uploaduju fotografije i na kojoj je uslikani turisti mogu iste pronaći i kupiti. Bitan detalj ovog modela je način na koji fotografi slikaju i edukuju turiste gde i kako mogu kupiti fotografiju. Dakle fotograf koji slika mora jasno uslikanoj osobi staviti do znanja gde i kako može nabaviti fotografiju. Ovo može biti postignuto brendiranjem samog fotografa, targetiranjem lokacije slikanja putem društveni mreža itd… Takođe je povezivanje fotografa i uslikamih moguće i putem mobilne aplikacije gde bi lokalitet slikanja bio donekle izbrendiran datom aplikacijom. Ako bi mobilna aplikacija bila uključena u priču, turisti bi mogli da dobiju fotografiju istog trenutka na telefonu što je jako bitno kada su moderne navike turista u pitanju. Fotografija na telefonu je mnogo korisnija i lakša za baratanje nego fotografija u mailu ili na papiru…

Cena i količina prodaje same fotografije zavisiće od iskustva i znanja samog fotografa. Po kreiranju platforme, prvi korak bi trebao da bude pronalazak i obuka što više zaniteresovanih fotografa koji žele da prodaju fotografiju putem naše platfome. Ti fotografi trebaju da budu dobri prodavci pre svega.

Ovu ideju smo testirali na Kopaoniku 2013 projektom Fotokop. Ja i “ortak” 🙂 smo proveli 7 dana na Kopaoniku slikajući skijaše. Fotografije su nam bile loše ali model prilično dobar jer su svi želeli da vide sebe kako izgledaju na stazi i slikama. S obzirom da smo ja i kolega bili stidljivi prepuštali smo skijašima da se potrude da nam priđu i raspitaju se o slikama. Glavni detalj ovog modela je da fotografi budu druželjubivi i predusretljivi i da prave prvi korak u smislu da informišu ljude o načinima pribavke fotografija.

Ljudi na putovanjima, turističkim mestima su skloni lagodnijem trošenju novca, a ovo im je prilika da potroše novac na najvredniju stvar – spontanu uspomenu.

U korist ovom poslovnom modelu idu i moderne mogućnosti marketinga i targetiranje ciljnih grupa putem lokacije, društvenih mreža itd…