Kontrolor leta je neko ko vidi širu sliku aerodroma, letova, da kažemo “menadžer” aerodroma. Sa druge strane pilot je “operativac” i mora da sluša kontrolora leta.

Međutim kontrolor leta nikad nije leteo avionom. Kad bi ušao u avion, kontrolor leta bi pilotu rekao – “Šta će ti bre ovi ovolki dugmiči i instrumenti ovde, treba ti samo da znaš brzinu, visinu i kurs i to je to…”

Trenutno radim na jednom cool projektu na kojem sam zapošljen jer imam iskustvo i kontole leta i pilota. Dakle i menadžer i operativac. Kad je startup u pitanju onda jedna osoba mora da pokriva više polja. Ja pokrivam B2C growth, User Journey, ali radim i B2B sales i povezivanje sa kompanijama. Mi smo kao booking.com a ja jurim i putnike i hotele u isto vreme. Ali dajem smernice i oko dizajna i UX-a jer mi broj korisnika zavisi od toga. A pritom unosim i sadržaj na sajt.

Međutim našao sam se u situaciji da mi šef-menadžer određuje kakav će mi “kopit” biti da bi i on mogao da ga shvati i prati. 

Pošto trebam da uđemo u fazu akvizicije B2B kompanija, ja sam napravio jedan Excel “WarBoard”(sam sam mu tako dao naziv, mnogo mi je cool) i na tom warBoard-u ja mogu da pratim celokupni “ratni front” biznis proces od faza i uspešnosti akvizicije korisnika do faza i uspešnosti akvizicije kompanija.

MEĐUTIM – nameće mi se da radim kroz hubSpot sales pipeline alat koji je super – da je moj posao da samo radim B2B prodaju. Ali šef želi da može da prati postupno sve faze prodaje.

I tu dolazi do rata menadžmenta i operativca. Menadžment “kontrola leta” u ovom slučaju želi da kreira kokpit pilotu iako nema dan letenja u avionu jer im je na taj način lakše da shvate šta pilot radi. 
Pilot je preplašen, ako ne popusti oteraće ga na “drugi aerodrom”, ako popusti izgubiće “život” 🙂

Šef je developer i nikad nije prolazio kroz celokupni biznis proces: kreiranja proizvoda, B2C akvizicije, B2B akvizicije ali želi da se radi po alatima koje on može da isprati.

Na početku sastanka sam pristao uz uslov da on piše kod u “Wordu”. Onda sam odustao od tog uslova da ne bih bio najuren jer sam bezobrazan 🙂

Na kraju smo se nekako dogovorili, ja ću zadržati moj kokpit, moj “warBoard” za sebe ali ću informacije provlačiti i kroz hub.

Ono što me plaši je da ću sada izgubiti “menadžersku perspektivu” i biti zatrpan operativom, dodatno zatrpan jer radim alatima koji mi smanjuju produktivnost ali menadžeru poboljšavaju pregled situacije.