Fokus je trenutno najtraženija roba na planeti. I istoriji čovečanstva čovek koji je imao pristup informacijama, imao je moć. U 21. veku čovek koji zna na koje informacije da se fokusira – ima moć. Fokus je suvo zlato. Ukoliko ga osoba ima i zna da ga usmeri u pravom pravcu, ta osoba ne bi trebala da se brine o svojoj budućnosti (u materijalnom smislu).

Flow je vremenski i mentalni okvir u kojem fokus najbolje funkcioniše. Ljudi flow opisuju kao stanje u kojem su bili totalno fokusirani na ono što su radili da nisu primetili da je vreme proletelo. Primer rada u flow stanju je istinita priča o doktoru koji je ispred sebe imao jako zahtevnu operaciju mozga.  Doktor je počeo sa radom i posle par sati, sav iscrpljen uspešno završio operaciju. Iza njega, na podu su se nalazili delovi otpali sa plafona. Kad je doktor upitao sestre šta se dogodilo sa plafonom, odgovorile su mu da se plafon u sred operacije urušio. Doktor je stajao u čudu i neverici – iako u toku operacije nije ni primetio da se plafon urušio jer je bio 100% fokusiran na ono što je radio.
Takođe, da bi se flow održao potrebno je da to što radite ne bude previše lako – da u vama ne bi izazvalo dosadu, i sa druge strane ne previše teško da vas ne bi istresiralo i tako odbilo od daljeg rada u flow stanju.

Frazzle – je moderna bolest i osećaj da konstantno imamo nešto da odradimo, završimo, da sa nečim kasnimo. Čak i ako to fizički ne radimo, mentalno smo preokupirani potencijalnim radom i zadacima. Frazzle stanje je jako iscrpljujuće.