Par alata koji su meni i mom timu olakšali organizaciju, kreiranje mockup-ova, seksi screenshotova, analizu konkurencije itd…

 1. PlaceIt

  Želeli smo da prikažemo izgled naše aplikacije u nekom kontekstu, dakle ne suvi screenshot već kako bi izgledala kad je neko raspali na MacBook-u, telefonu, desktopu itd. Prva ideja je bila da koristimo Fotošop ili neki propratni program, međutim na našu sreću postoji aplikacija koja samo to i radi.  Ubacuje screenshot u već postojeću priču, bacite pogled na slike ispod da bi shvaili na šta mislim.
  Alternative:
  http://mockdrop.io/

  5 Best Free Alternatives to Placeit.net [and free templates]


  https://theapplaunchpad.com/mockup-generator/examples/
  http://stepshot.net/


  Backup za ovaj alat bi mogao biti: https://smartmockups.com/

 2. GravitDesigner

  Kao prava Srbenda, nešto u mojoj krvi mi ne da da plaćam softver Amerima ili kome već. A trebao mi je lagani program za dizajn. Navikao sam na Adobeov Fireworks ali s obzirom da sam od skora prešao na Mac ostao sam uskraćen za taj super alatčić. Probao sam da skinem nešto sa PirateBay-a, nije išlo pa sam onda izgooglao i našao super stvar možda čak i bolju od Fireworks-a. Aplikacija se zove GravitDesigner, ima skoro sve što ima i Fireworks i možete da je skinete i instalirate na kompu ili je koristite u Cloud-u. Što je najbitnije, besplatna je.

 3. Adobe XD i Skratch

  Odlične aplikacije za prototipovanje i mockupovanje, Adobe je bio bolji jer je bio besplatan ali je od 5. novembra krenuo da se naplaćuje tako da ću ga se rado sećati.

 4. Trello, Wrike i Slack

  Trello i Wrike – aplikacije za organizaciju projekta – taskova u SCRUM fazonu… Slack – poznata aplikacija za komunikaciju timova.

 5. Similarweb

  Super alat za analizu konkurencije i tržišta, otkriva posetu analiziranog sajta, izvore itd…

 6. Keyword Planner

  Stari ali dobar Keyword Planer alat pomoću kojeg za čas proverite traženost neke reči na internetu.

 7. Giphy

  Ja sam ga koristio za pravljenje tutorijala, explanatory sličica.

 8. Dropbox, Google Drive.

  Besplatno cloud skladište. 

 9. Unsplash

  Mesto gde možete naći besplatne profesionalne fotografije visoke rezolucije.