Ovo je jedno od najbitnijih pitanja u savremenom preduzetnišvu – bilo da ste domaćica koja sa komšinicom osniva firmu za ketering ili ste high-tech developer koji sa timom pokreće novu aplikaciju. Kako funkcionalno i pravilno raspodeliti udeo u firmi – a da svi budu zadovoljni, motivisani za rad i što je najbitnije da osećaju da je raspodela fer.
Teško je o ovome naći saznanja na srpskom jeziku, čak se ni studenti ekonomskog fakulteta(po mojem saznanju) nisu bavili ovom problematikom. Meni se posrećilo jer sam na nekim stranim preduzetnički portalima naleteo na reči kao što su: Equity, Vesting, Cliffs, Cap Table, Equity Dilution – i koje opsiju samu srž ortačkog dogovora.

1. Equity – udeo:

Equity u bukvalnom prevodu znači udeo. Udeo predstavlja procenat vlasništva firme koji ima jedan od partnera. Ipak udeo u ovoj priči nije najvažnija reč, najvažnija reč je Vesting koja će biti objašnjena posle equity-a.
Što se raspodele udela tiče, postoje više faktora koji utiču na to ko koliki deo treba da dobije, neki od njih su: čija je ideja, ko najviše radi – kodira(u slučaju IT projekata), ko poznaje tržište – ima kontakte, ima pristup investitorima i kapitalu itd… Postoje i online kalkulatori koji vam mogu pomoći u ovome, neki od njih se nalaze na sledećim adresama:
http://foundrs.com/
http://foundersolutions.com/

 2. Vesting – period obaveze:

Najvažniji pojam u raspodeli udela između partnera. Zamislite startup firmu koju su osnovala 4 drugara. Svaki u početku dobije po 25%. Posle 5 meseci jedan od četvorice kaže – meni je dosta ja odoh da radim nešto drugo. Ova trojica nastave i naprave vrhunsku firmu, posle recimo 5 godina ta firma vredi nekoliko miliona. Odjedanput pojavuljuje se onaj 4. partner koji je odustao i dolazi da naplati što je njegovo jer on i dalje ima 25%. Da li je to fer? Naravno da nije. Zbog toga postoji Vesting! Vesting je period u kojem osnivač mora da zaradi svoj udeo! Recimo da je Vesting period 3 godine. To bi u prethodnom primeru sa 4 osnivača značilo da svaki od osnivača mora firmi da posveti 3 godine i da radi ono što je obećao da će da radi da bi posle 3 godine imao 25% akcija. Akcije mu se mogu dodeljivati postepeno posle svakog meseca ili tromesečja recimo, pa bi tako posle prva 3 meseca osnivač kojem posle 3 godine sleduje 25% akcija – zapravo imao 25 / (36/3)= 2.08% udela u firmi. Ovo je najvažniji deo vlasničke raspodele jer definiše šta za tu raspodelu treba da se uradi. Ne možete nekom dati udeo samo na konto toga što je obećao da će nešto da uradi.

3. Cliffs – modifikovani period obaveze:

Cliffs je modifikovana verzija Vestinga. Recimo da zapošljavate novog programera kojem je obećan udeo u firmi. Vi niste 100% sigurni u njegove sposobnosti – da li on zna da radi, može itd… Cliffs je period u kojem je (u ovom slučaju) programer na probi i ako ne zadovolji kriterijume u ovom periodu, vi ga možete otpustiti bez da morate da mu date obećani udeo u firmi. U slučaju da programer zadovolji, prođe kroz taj period i nastavi da radi za vašu firmu, on dobija udeo u firmi srazmerno periodu koji je proveo u Cliffsu i onda se na Cliffs gleda kao da je bio u Vestingu.

4. Cap Table – tabela vlasničke strukture:

Cap Table predstavlja tabelu u kojoj je upisana vlasnička struktura startup-a/firme.

5. Equity Dilution – razvodnjavanje udela:

Equity Dilution predstavlja smanjenje udela postojećih partnera u startapu zbog ulaska novog partnera/suvlasnika akcija u startapu. Na primer taj partner može da bude novi programer ili novi investitor. Prosto rečeno – jedan kolač se sada deli na više delova. Na infografiku ispod možete videti kako teče raspodela udela u firmi koja raste, kako se udeo osnivača smanjuje ali je taj njegov sada manji deo kolača zapravo materijalno veći nego 100% kolača koji je imao na početku.

kako raste startup kompanija

Ako vas detaljnije interesuje raspodela udela u startovanju startup-a, pročitajte sledeće tekstove:
http://www.businessinsider.com/how-to-allocate-ownership-fairly-when-forming-a-new-software-startup-2011-4
https://www.quora.com/topic/Equity-Compensation