Ako tražite posao, bitno je da o budućoj poziciji razmišljate kao o “Cash slot-u” a ne kao o poslu. Reč “posao” mistifikuje jednu prostu stvar – “način i mesto na kojem zarađujete novac kroz vreme” i ima tendenciju da vas poistoveti sa poslom koji radite. 
Reče neko: “Kad te neko pita čime se baviš, ustvari odlučuje koliko poštovanja da ti pruži.”. Što nažalost i jeste glupa istina. Zato ljudima na ovim prostorima nije toliko problem da rade kada nemaju novca koliko im je bitno da ih neko ne poistovećuje sa poslovima koji po njihovom mišljenju ne zavređuju poštovanje. Tu naravno doprinose i stereotipi koje određeni poslovi nose. Automehaničar se često percipira kao prljav i neobrazovan, vodoinstalater takođe… Tu nije problem do posla već do toga kako se ljudi koji obavljaju taj posao nose. 

Doktor je posao. Arhitekta je posao. Pilot je posao. Ali sve ostalo za šta nisu potrebne godine školovanja i apsolutnog fokusa onoga ko se time bavi, ne bi trebalo da se zove posao.

Konobar ne bi trebao da bude posao, konobar bi trebao da bude “cash slot”. Taksista ne bi trebao da bude posao, fizikalni radnik ne bi trebao da bude posao već “cash slot” uz pomoć koje osoba koja se nalazi u tom cash slot-u finansira svoj život ili nadam se potragu za nekim boljim životom odnosno finansira put do posla!

Kada percipirate poslove kao “cash slotove” lakše ih pronalazite, lakše se prijavljujete i ređe kukate kako “nema posla”, posla možda i nema ali “cash slotova” ima koliko hoćete.

Uskoro ću detaljnije objasniti pojam cash slotova, koji job slotovi su dobri koji job slotovi su loši, kako do njih doći itd… Takođe ćemo govoriti o “Gig ekonomiji” koje su “cash slotovi” deo.