User experince – UX – korisničko iskustvo je sledeće:

Uzmimo neki prost proces recimo putovanje od NjuJorka do Los Anđelesa – koji bi idealan User Experience bio!?

Idealan User Experience za putovanje od Njujorka do Los Anđelesa bi bio:

Odlučim da idem, zamislim, sklopim oči i tamo sam! Za sekund! Dakle teleport!

Međutim u nedostatku tog rešenja (mada se priča da neki već rade na teleportu i ako i kad to budu završili, većina avio kompanija će biti popularna kao parne mašine u 21. veku.) danas postoje automobili, vozovi, avioni – kojima se može stići od Nju Jorka do Los Anđelesa.

Dakle trenutno najbolji User Experience za putovanje od Nju Jorka do Los Anđelesa je avion! A nekad je bio konj!

I svaka ta iteracija koja je unapređivala User Experience do nivoa da trenutna populacija to unapređenje može da priušti je bila smatrana za inovaciju i donosila je svom kreatoru dobit i slavu.

User Experience nije ništa sem toga – najbezbolniji prelazak od tačke a do tačke b. I kad kompanije dosegnu maksimum User Experienca koji tehnologija trenutno dozvoljava a žele da se bore za tržište, one onda poboljšavaju taj proizvod – uslugu u okviru postojećeg User Experiene-a, rade na dizajnu, na marketingu itd. 

Ali malo malo, pojavi se revolucija – znatno poboljšanje User Experienca koje proizvod-uslugu digne na sledeći nivo da nikakav marketing i dizajn konkurencije taj nivo ne mogu da dostignu kad je upitanja borba za korisnika i potrošača.

Ja sa svojim proizvodima dižem User Experience na sledeći nivo.