Magična reč je “For your consideration”. To su marketinške aktivnosti koje su usko okrenute ka članovima određenog žirija. 
Meni je ova taktika padala na pamet kada smo se mi prijavljivali na neka startup takmičenja ali mi je nekako delovala – mutno. Jer sam Srbin, poštenjačina. Na zapadu je ova aktivnost normalna a klasičan primer je dodela Oskara gde članovi žirija “uživaju” u benefitima “For your consideration” marketinga kako nam ga je demistifikovao Adam u video-u ispod:

Postoji više načina na koje legalno možete targetirati članove određenog žirija, posebno kada su vam informacije o njima (emailovi, profili društvenih mreža) dostupni online. Mene mrzi da vam dajem ideje kako da ih targetirate, poenta teksta je da po prijavljivanju na određeni startup “konkurs” ne treba prestati sa marketinškim aktivnostima i čekati rezulate.
Po prijavljivanju na startup takmičenja ja sam u par navrata mapirao organizaciju i žiri sa planom da ih targetiram remarking kampanjama na društvenim mrežama, ali kada je trebalo da dođe do realizacije bio sam u fazonu naaah… sa jedne strane jer sam lenj i sa druge strane jer se snalazimo i bez tuđih investicija te imamo više slobode u vođenju sopstvenog projekta.
U Holivudu je ovo prilično normalna stvar a kako Adam kaže, da bi se dobio Oskar potrebno je da se potroši i do 10 miliona dolara na “For your consideration” kampanje…
Ko želi više da istražuje na ovu temu može krenuti odavde: https://en.wikipedia.org/wiki/For_Your_Consideration_(advertising), moje je bilo da pribeležim za sebe i za one koje interesuje 😉