U današnje vreme, ako niste zabeležili i tagovali, kao da niste ni igrali… 🙂 Najbolji vid promocije takmičenja ili sportskog kluba su sami takmičari, sportisti. Dozvolite im da budu viđeni, da se pohvale svojim veštinama, da ih šeruju, da međusobno komentarišu. Sportska fotografija je bitan alat uz pomoć kojeg organizatori takmičenja, takmičenje mogu pretvoriti u višegodišnju tradiciju a određeni sportski klub u nadaleko čuven iako ga nema u mainstream medijima.

Upit u vezi fotografa možete postaviti u formularu ispod, na: 0642222791 ili poslati mail na: milandunja@gmail.com

 Kako napraviti dobru sportsku fotografiju?

U 99% slučajeva kada je sportska fotografija u pitanju, slika treba da uhvati ljude ili predmete koji su u pokretu. Zato bi osnovno podešavanje na fotoaparatu u toj vrsti fotografije trebalo da bude brz okidač odnosno “shutter speed“. Potrebno je shutter speed podesiti na što manju vrednost. Ipak zato što će fotoaparat brzo okinuti, svetlost će imati manje vremena da prođe kroz objektiv te je takođe bitno da širina otvora na objektivu “apperture” bude što veća, posebno ako je takmičenje u dvorani u kojoj nema dovoljno svetosti.

Ovo su neka od osnovnih podešavanja na aparatu. Ostale bitne cake su da zauzmete dobru poziciju, da sportistima pokušate da uhvatite oči, izraz lica, jer ma koliko da je situacija u kojoj se nalaze interesantna, ako ste im slikali potiljke, fotografija neće preneti pravi doživljaj.